Menu

Curbies : Nieuws 2010

Berichten :

  • 12/12/2010 : Coyote verrast tijdens veertiende Curbies Cup race

    Gisteren mochten we bij onze noorderburen te Echt zowaar met de karts over het houten balkon scheuren, om daarna met veel gedonder op het gelijkvloers terecht te komen. Niet minder dan 12 deelnemende piloten zorgden op dit compacte circuit voor een leuke belevenis, niet in het minst vanwege fair play bij het inhalen.

    Coyote was naar eigen verbazing de snelste piloot tijdens beide laatste heats, waardoor hij eindelijk nog eens een race op zijn naam mocht schrijven, na meer dan een jaar. Ook BozZz stond zeer scherp : hij belandde na de eerste heat gewonnen te hebben met het mimimum verschil op de tweede plaats. Van de drie koplopers in het totaalklassement wist enkel HappyFool zich tijdig door alle bochten te wringen, met een derde plaats tot gevolg. Ivani en Benny hadden elk hun dagje niet, waardoor de eindrangschikking net niet verder in het gedrang kwam. Zoals steeds vaker de laatste tijd, kwamen Shury en Jim ook sterk opzetten, waarna RedBull voor Babieke (en de onfortuinlijke Ivani en Benny) de lijst van de meer ervaren piloten afsloot. Snood en gelegenheidsrijdsters Hilde en Anja moesten noodgedwongen genoegen nemen met de onderste regionen, maar hun pret was daarom niet minder.

    Na het karten recht naar de barbeque : op eigen tempo vis en vlees bakken, met daarnaast nog lekkere garnituur à volonté. Zoals elk jaar had Ivani tijdens de officiele plechtigheid voor alle Curbies wonderbaarlijk prachtige trofeeën voorzien, en ook de oudste maar vooral trouwste supporter Edgar werd uiteraard niet vergeten. HappyFool won hierbij zijn 2de gouden bougie op rij, met Ivani en Benny als meer dan verdiende metgezellen op het eindpodium. Coyote en BozZz zullen volgend jaar in hun achteruitkijkspiegel vooral Shury moeten vrezen, en waarschijnlijk zullen enkele andere piloten mits verder opgebouwde ervaring en hoger aantal deelnames zich ook als te vrezen concurrenten manifesteren.

    Nadat het aansluitend dessert goed en wel verorberd was, werd er nog enkele uren samen met de meegekomen kinderen gebowld, wat af en toe voor de nodige gekke capriolen zorgde. Al bij al mochten we een 6de geslaagd eindejaarsfeest op rij smaken, wat we volgend jaar voor jong en oud absoluut weer zullen overtreffen.

    Alvast ter informatie : na de winterstop zullen de karts opnieuw in gang getrokken worden te Bilzen, en wel op 15 januari. Ook zijn er enkele nieuwe kartings op de competitiekalender gezet, dus er is opnieuw voor ieder wat wils !

    Tot slot verzoeken we alle Curbies piloten, familieleden, en supporters allemaal heelhuids de eindejaarsfeesten en mogelijke winterslaap door te komen, zodat we volgend jaar met zijn allen in goede gezondheid keihard ons nieuw sportief seizoen kunnen inzetten. Prettige feestdagen !

  • 27/11/2010 : Ivani gelanceerd na dertiende Curbies Cup race

    Klassementsleider HappyFool was vandaag op beide verdiepeningen en ertussen te Maasmechelen niet in zijn beste doen. Hij had nochtans versterking meegebracht onder de vorm van 'Red Bull' (nee, niet de drank, maar wel een nieuwe Curbies piloot !). Ivani rook temidden van de veelvuldige uitlaatgaswolken zijn uitgelezen kans, en hij reed zowaar de gigantische kloof van 12 punten bijna helemaal dicht naar nog een schamele resterende 4 puntjes. Na traditionele achtervolger Benny gijzelde Jim deze keer de bronzen podiumplaats van de dag, net voor spitsbroeder Shury die erin slaagde de laatste heat te winnen. Coyote deed alle heats gruwelijk zijn best, maar presteerde ondanks alle rijplezier niet beter dan de 15 jaar jongere nieuwkomer Red Bull. BozZz zag het deze keer allemaal met zeer lede ogen aan, en is alvast de mentale voorbereiding begonnen om dit jaar tijdens de ultieme Curbies Cup race toch nog 4 puntjes in te pikken van broeder Coyote. Het zou onder het podium uiteraard nog veel warmer kunnen worden, aangezien Shury met 7 extra punten beide voornoemde oudgedienden tegelijk zou voorbijsteken. Doordat de meeste Curbies piloten namelijk aan elkaar gewaagd zijn, zorgen deze verbeten tot-de-laatste-snik-gevechten elk seizoen opnieuw voor spannende duels tot aan de eigenlijke finish.

    Laat ons alvast de borst nat maken voor 'Curbies in 't Echt' : zoals elke jaarlijkse afsluiter weerom een Curbies festijn zonder weerga, met tijdens de hap en de klap uiteraard terug enkele leuke verrassingen ...

  • 01/11/2010 : Benny's langverwachte zege tijdens twaalfde Curbies Cup race

    Raar maar waar ... Precisierijder Benny heeft eergisteren eindelijk zijn eerste Curbies Cup race van het seizoen gewonnen. Na een tegenvallende 2-uurs tractorrace te JPR op vrijdag, waren de karts en het circuit te Eupen een ware verademing. De al dan niet door overmacht afwezige piloten hadden deze keer echt wel ongelijk. Vanaf de eerste seconde werd tijdens deze nieuwe topper snoeihard gereden : zowel onder, boven, als naast de brug. Het overvloedig gutsende zweet verdampte onmiddellijk boven de gloeiende uitlaten, en met het mes tussen de tanden werden er zowaar enkele scherpe duels uitgevochten. Dede en Babieke moesten niet veel onderdoen voor de anciens, en na wat plaatswissels kon Benny nipt profiteren van Ivani, met Coyote in zijn kielzog. Fantastische race, die sommigen zelfs op de idee bracht om misschien wat dichterbij te gaan wonen ...

    In het totaalklassement (met ongenaakbaren HappyFool en Ivani op kop) heeft Benny zijn bronzen zitplaats een ferme stap dichterbij gebracht. Na een gapende kloof is Coyote broeder BozZz even terug voorbij gesnord. De overige piloten blijven iets verder op afstand zoals voorheen.

    Als de weergoden ons binnen enkele weken een beetje gunstig gezind zouden zijn, dan gaan enkele Curbies nogmaals hun geluk beproeven op het competitiecircuit te Genk. Naar het jaareinde toe rijden we nog richting dubbelverdiep circuit te Maasmechelen, om tenslotte ons jaarlijks slotfeest enkele kilometers verderop bij onze Noorderburen te vieren.

  • 03/10/2010 : BozZz onklopbaar tijdens elfde Curbies Cup race

    Wat krijgen we nu ? Na wat halfslachtig gereutel dit seizoen, vond BozZz gisteren op het leuke John Martin's circuit tegen Namen nogal wat extra adem om zonder pardon alle 3 heats met voorsprong te winnen. Ook Mr. Nice Guy Jim bleek gruwelijk snel (getuige beide 2de plaatsen plus een 4de plaats), andermaal tot ramp voor Ivani en Benny, maar wel tot groot jolijt van de afwezige HappyFool die slapend zijn leiderspositie in het totaalklassement verstevigd ziet. Ons aller Edgar dronk uit pure wanhoop een extra pintje in de prachtige glazen observatie lounge boven het circuit, want Benny's voorlopig geplande bronzen podiumplaats tijdens onze eindejaarsfeestelijkheden begint zwaar in het gedrang te komen. BozZz heeft het peloton namelijk tot op 4 puntjes gebracht, waarin we Coyote (op 2 puntjes) en de gisteren ook heel even piekende Shury (3 puntjes verderop) terugvinden. Babieke kon als aanvoerster van de dames helaas niet overtuigen, waardoor het middenfront ongewijzigd blijft.

    Volgende keer verhuizen we allen naar het immense indoorcircuit te Eupen, waar we onder (en zeker in aanloop bovenop) de brug ons beste beentje weer eens hard op het gaspedaal zullen drukken ...

  • 03/10/2010 : In Memoriam : Patrick Vanhemelen

    Reeds eerder op de pilotenpagina's vermeld, maar vandaag tijdens opmaak van de 4-wekelijkse Curbies Cup race verslaggeving toch graag opnieuw onder de aandacht : Patrick kwam enige tijd geleden om het leven, dus laat ons elke komende race even terugdenken aan hoe Patrick ons steeds met bijzonder veel enthousiasme (en succes !) het vuur aan de schenen legde. We zullen hem missen ...

  • 05/09/2010 : Shury slaat toe tijdens tiende Curbies Cup race

    Als de HappyFool kat van huis is, dan dansen de Belgische Curbies vogels op tafel, zou je denken. Maar ... de onderlinge strijd gisteren op het dure circuit te Mariembourg heeft de interlandelijke kloof enkel vergroot. Sluimerende belofte Shury blikte zonder een spier te verrekken 2 heats na elkaar in, zodat Ivani niet maximaal kon profiteren. Tot overmaat van ramp, won de op precisie rijdende Benny de laatste heat, zodat deze hierdoor op de 2de plaats terecht kwam. Jim was gisteren ook en plein forme, met een gedeelde 3de plaats als beloning. De zwaardere categorie BozZz en Coyote konden hier en daar wel een lichtpuntje vinden, maar bleven toch in de onderste regionen hangen. Dames Babieke en Snood hadden af en toe wat moeite met de ondergrond, maar Snood vond wel elke heat een beduidend snellere lijn. Af en toe werden er enkele Curbies van de baan gekatapulteerd door sommige immer vreemde manoevers uitvoerende toeristische medepiloten. Gelukkig resulteerde dit niet in blikschade, noch in lichamelijke schade. Al bij al dus een geslaagde namiddag vergezeld van de laatste zomerzon, met gelukkig het broodnodige zuchtje wind.

    In het totaalklassement begint HappyFool uit te lopen op Ivani, op haalbare afstand gevolgd door Benny (die evenwel aan het maximum van zijn schrapresultaten zit). Volgend op deze voorlopige podiumpiloten blijkt er een spannende strijd losgebarsten tussen Coyote, Shury, en BozZz, in voorgaande volgorde met telkens een enkel puntje verschil. Eerste vol seizoen rijdster Babieke vecht nog even tegen de gebruikelijke variatie bij verkenning van nieuwe circuits, en alle overige piloten (met Jim op kop) hebben dit seizoen spijtig genoeg aan minder races kunnen deelnemen.

    Volgende keer maken we de John Martin's fabriekshal (nee, niet de biertent) nabij Namen onveilig ...

    ... en als laatste persmededeling toch nog even een excuus van de voorzitter : gisteren mochten de Curbies in principe 6 kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen, zij het niet dat de bestelling van laatstgenoemd smakelijk object in zeven haasten over het hoofd werd gezien. Laat ons dit tijdens ons komende eindejaarsfeest terug rechtzetten ...

  • 08/08/2010 : Geel gevaar wint negende Curbies Cup race

    Onze nog steeds in gele verpakking rondtuffende oranje piloot wond er gisteren te Inkart geen doekjes om : vol gas van de eerste tot de laatste seconde tijdens de eerste 2 heats. Daarna vond Benny het welletjes, en na enkele bijzonder leuke gevechten werd de vriendschappelijke rivaliteit deze keer in het voordeel van laatstgenoemde beslecht. Opmerkelijk waren ook de prestaties van de na een wellicht ontspannende vakantie volledig opgepepte BozZz, en die van een eerdere training nog napuffende Coyote : beiden 2 maal op het podium. Misschien een signaal naar regelmatigheidsspecialist Ivani om in de toekomst naar een extra boost te zoeken ? De overige piloten waren het Inkart circuit minder gewend, dus zij sloten spreekwoordelijk de rangen af.

    Het outdoor gedeelte van het 1 km circuit was dit jaar zo mogelijk nog bochtiger dan het indoor gedeelte, en werd spijtig genoeg reeds na de eerste heat afgesloten wegens lichte regenval. Desalniettemin had het indoor gedeelte een behoorlijk snellere layout gekregen dan tijdens vorige jaargangen, zodat er bij de talrijk opgekomen piloten wel zeer veel lichaamsvocht verdampte boven de respectievelijke vlammen in alle pijpen.

    Zowaar nogmaals een heuglijk feit : de terugkeer van verloren zoon Tuub, die de kartingprikkels niet langer meer kon onderdrukken ! Tuub liet tijdens de tweede heat al onmiddellijk collega zwaargewicht Coyote achter zich, zodat het peloton duidelijk extra aangesterkt wordt. Niet te vergeten : hiermee vergroten we ook de kans om volgend jaar exclusiviteit op alle circuits te bekomen, wat onze Curbies Cup races voor alle deelnemende piloten uiteraard extra aantrekkelijk zou maken. Laat het duidelijk zijn : we laten Tuub niet meer gaan ... !

    Geen verschuivingen in het totaalklassement (met HappyFool aan de magische 200 puntengrens), maar gezien de onderling relatief kleine verschillen gaat de competitie onverminderd in alle hevigheid voort.

  • 11/07/2010 : Nou nou, wie won er ook alweer de zevende en achtste Curbies Cup race ?

    Is Holland alleen straf in voetbal ? Blijkbaar niet ! In het bijzijn van al zijn uitzinnige supporters passeerde HappyFool 5 keer als eerste de tribunes, en liet hij daarna de laatste heat op slechts een honderdste seconde aan de herrezen Babieke. Het lijkt dus onomstotelijk bewezen dat de kartsport toebehoort aan de pluimgewichtjes.

    De andere Curbies piloten trotseerden echter ook de tropische temperaturen (meer dan 35 graden zonder enig zuchtje wind of druppeltje verkoeling) op beide Schumacher circuits. Voorzitter Coyote presteerde het zelfs om alle heats in volle tenue te rijden, wat hem tweemaal brons opleverde. Helaas moesten broeder cameraman (BozZz) halverwege en geliefde Snood (spreek uit : 'snoet') op voorhand afhaken wegens ziekte. Onze Zuiderse piloten Jim en Shury lieten af en toe hun verbrande neus zien, met als resultaat een gedeeld bronzen zitje voor Jim op het outdoor circuit. Uiteraard zat Ivani wederom in het zilver, en Faithless begon zich al wat vlotter door het overvloedig (indoor) verkeer te murwen.

    Het totaalklassement blijft vooraan ongewijzigd : Holland/HappyFool - Belgie/Ivani bezetten de eerste 2 plaatsen, met daaronder een nog steeds herstellende Benny op de 3de plaats. Coyote en Babieke hebben alvast het eremetaal geroken : ze zijn opgerukt naar respectievelijk de 4de en gedeelde 6de plaats. De punten van de pelotonrijders liggen nog steeds dicht bij elkaar, dus hopelijk kan er iemand het gat met de koplopers dichtrijden en iedereen mee naar voren trekken.

    Binnen 4 weken gaan we nog wat voortbraden op het 1 km circuit te Inkart, hopelijk versterkt met nog wat nieuw jong geweld, dat gisteren toevallig even de Schumacher chrono's kwam aanscherpen.

  • 14/06/2010 : HappyFool neemt revanche tijdens zesde Curbies Cup race

    Eergisteren te Francorchamps kregen we een opgedroogd circuit onder het verhitte rubber voorgeschoteld, wat weer eens bijzonder gesmaakt werd door de talrijke opkomst van niet minder dan 10 Curbies piloten. HappyFool haalde het in de kopgroep van Benny en Ivani, die deze keer ex-aequo eindigden. In de B-klasse kon BozZz nog net de wederom sterk presterende Shury en de af en toe zwalpende Coyote achter zich laten. Bij de recente aanwinsten eindigde Dede voor Babieke, waarna rookies Faithless en Snood de rangen sloten.

    De organisatie verliep vlekkeloos, maar het dient toch gezegd dat niet alle karts gelijkmatig afgesteld waren; altijd een beetje jammer, gezien de prijzige deelname op dit circuit. Na loting om de karts vertrok de derde heat van een opgestelde startgrid, maar globaal gezien bleef de startvolgorde tot op de finishlijn grotendeels behouden, zelfs na een in de eerste bocht schuivende Babieke. Enkele piloten moesten gedurende het hele evenement trouwens even wennen aan de hogere snelheden dan gebruikelijk, wat resulteerde in enkele leuke maar ongevaarlijke spins.

    Het totaalklassement volgt ongeveer de eerder vermelde A-, B-, en C-groepen uit de einduitslag te Francorchamps : Ivani, koning der solide regelmaat, blijft Hollands lichtgewicht HappyFool zeer kort op de hielen zitten, met de meer en meer terug in form komende Benny op de derde plaats. Bij de opvolgers heeft Shury kunnen doorstoten naar een gedeelde vierde plaats, waarbij broeders BozZz en de op één puntje volgende Coyote hardnekkig aanklampen. Daarna vinden we een mix van aanstormend talent en occasionele piloten Babieke, Patrick, Dede, en Jim, en als hekkensluiters de iets minder ervaren maar daarom niet minder vrolijke Snood, Ice, Faithless, en Momo.

    Opgelet ! Binnen vier weken gaan we Michael Schumacher op zijn eigen (kart-)terrein(en) verslaan, dus er staat (met of zonder welwillende weergoden) tijdens dit volledig dagje uit sowieso een prachtige dubbele Curbies Cup race op stapel ! Er is wellicht geen betere manier om de tweede helft van ons geliefde Curbies Cup seizoen in te luiden, dus iedereen (uiteraard zoals voorgaande jaren steeds inclusief alle mogelijke supporters) is overvloedig welkom om het ginder nogmaals wreed plezant te maken ...

  • 16/05/2010 : Ivani wint ook vijfde Curbies Cup race

    Gisteren was het buitencircuit gedeelte te Brussels Kart gelukkig droog, maar onze opkomst was een beetje aan de magere kant : 6 Curbies piloten, paraat om met wisselvallige tractors het veld om te ploegen. Desalniettemin hebben we ons zoals steeds toch weer geamuseerd dankzij verschillende leuke (af en toe mislukte) inhaalacties. Ivani profiteerde maximaal van de afwezigheid van toppers HappyFool en Benny, en Shury liet ons nogmaals verstaan dat hij dit jaar absoluut tot de rijzende sterren mag gerekend worden. Bestendige middenmooters Coyote en BozZz deelden de derde plaats, nadat BozZz zowaar zijn eerste heat van het jaar op zijn naam schreef. Babieke en DeDe sloten de rangen, maar het dient gezegd dat alle piloten gisteren toch wel sterk aan elkaar gewaagd waren, getuige de slechts 3 tienden verschil tussen de snelste en traagste piloot op een omloop van iets boven de volle minuut.

    In het totaalklassement zijn alvast de schrapresultaten van kracht geworden, dus we hebben tijdelijk mogelijk een licht vertekend beeld van de exacte klassering (alhoewel beide voorlopige toppers HappyFool en Ivani consistent bovenaan blijven staan). De exacte posities zullen zich zoals elk jaar wel redelijk snel terug uitkristalliseren.

    Volgende Curbies Cup stappen we in de gruwelijk snelle outdoorkarts te Francorchamps, dus vergeet niet enkele supporters mee te brengen om het lang verwachte record aan deelnemende Curbies Cup piloten te mogen meemaken ...

  • 19/04/2010 : Ivani speelt haasje-over tijdens vierde Curbies Cup race

    No more 'close, but no cigar' : Ivani is er eergisteren te Hurricane Karting na geruime tijd nog eens in geslaagd om over HappyFool te wippen. Wellicht begon Ivani de eeuwige tweede plaats een beetje beu te worden, en wou hij een beetje afstand nemen van HappyFool's megafoon capriolen. Benny kon nog net even bijpompen om de resterende podiumplaats te bemachtigen, en zelfs oudgedienden Coyote en BozZz, en ook jong geweld Shury, toverden enkele malen hun neus vanonder hun helm vandaan. Een zeer gevarieerde race, dus, waarbij ook een telkens versnellende Snood opviel. Dames-topper Babieke bleek tactisch niet helemaal zuiver op de graat, en Jim kreeg zijn kreunende karts ook al niet volgens plan vooruit gereuteld.

    Toch weer negen Curbies piloten aan de startlijn. Spijtig dat de karts wegens slijtage nogal ongelijkmatig waren, maar dat kon de gebruikelijke pret in elk geval niet drukken.

    Laat ons hopen op weinig regenval in mei, zodat we eindelijk nog eens per halve toer wat frisse lucht kunnen inhaleren op het buitencircuit te Brussels Kart, zonder hun kartjes te hoeven vuilmaken ...

  • 21/03/2010 : HappyFool scoort hattrick tijdens derde Curbies Cup race

    Wegens onvoorziene omstandigheden werd de Francorchamps Curbies Cup race noodgedwongen enkele maanden uitgesteld, maar hierover niet getreurd ... Het kurkdroge circuit gisteren te Herselt liet menige kart op 2 wielen door de bochten suizen, zodat het spektakel voor de toeschouwers weer compleet was. Op de piste zelf werd er strak gereden, zowel door herhaaldelijke koplopers HappyFool, Benny, Ivani, en Patrick, als door de rest van het peloton. Achteraf op applaus onthaald : Shury, die na een gemiste eerste heat tijdens de derde heat iedereen (op eindwinnaar HappyFool na) achter zich liet.

    Er is alvast een nieuwe Curbie aan boord van dit peloton geklommen, alhoewel hij niet van plan is om daar lang in het wiel van de anciens te blijven hangen : Ice ... Wellicht overbodig, maar nogmaals voor deze tweede nieuwe piloot op korte termijn : ten zeerste welkom ! Hoe meer rijzende sterren er binnenkort het vuur aan de Hollandse HappyFool schenen kunnen leggen, des te leuker voor schrijver dezes het wordt om terug wat variatie in deze nieuwsberichten te kunnen brengen.

    Rest er nog even een onduidelijk onderwerp aan te kaarten : verdedigen toegelaten of niet ? Alhoewel we de laatste jaren overwegend een best lap formule toepassen ten behoeve van de puntentelling, blijken we door ons verhoogd aantal deelnemende piloten steeds vaker zonder derden op de piste te verschijnen. Onder deze condities wordt het uiteraard aantrekkelijker om elkaar actiever aan te vallen en te verdedigen. Voor de duidelijkheid de volgende regel : als op voorhand van de baancommissarissen expliciete toelating verkregen wordt om te verdedigen (dus geen hantering van de blauwe vlag), dan is het uiteraard verboden om (meermaals) te botsen om vrije doorgang op te eisen of zelfs te forceren. Indien de blauwe vlag wel gehanteerd blijft, dan moet deze uiteraard ten volle gerespecteerd worden, m.a.w. bij een eerstvolgende gelegenheid verplicht veilig laten passeren (zelfs bij het gevoel even snel of zelfs sneller dan de achtervolger te zijn). De baancommissaris heeft zonder uitzondering altijd gelijk ! Uiteraard staat het iedereen vrij om spontaan te laten passeren, maar dat is geen wederzijdse verplichting. Aan race tempo blijft inhalen via geduldige observatie en uitbuiting van foutjes van de voorligger steeds de boodschap ! (Zwakkere piloten die duidelijk het gebruikelijke race tempo niet kunnen volgen, dienen om veiligheidsredenen uiteraard steeds op blauwe vlaggen of roepende achterliggers te reageren door onmiddellijk naar de buitenkant van de piste te sturen.)

    Volgende race gaat door te Hurricane Karting, waar naar jaarlijkse gewoonte de adem onmiddellijk wordt afgesneden en het bloed aan razend tempo door het lijf wordt gepompt, om na elke sessie dampend vanonder de helm tevoorschijn te komen. De overduidelijke conclusie : allen daarheen !

  • 01/03/2010 : HappyFool nogmaals de snelste tijdens tweede Curbies Cup race

    Na ons jaarlijks ijsje te Antarctica vond HappyFool eergisteren te Mol dat de banden weer wat heter mochten staan. Alvorens de andere piloten alles goed en wel beseften, zaten de eerste 2 heats al veilig in zijn gele pocket. 'Laat ze maar wat verder prutsen', dacht onze Hollander, ende hij keerde huischwaarts met het maximum der punten.

    Nochtans was Babieke zonder enige twijfel de uitblinkster van de dag. Op een voor Ivani pijnlijk schoonheidsfoutje na, presteerde ze zelfs om tijdens de 3de heat de best lap van HappyFool tot op 2 duizendsten te naderen (= slechts enkele centimeters verschil op een parcours van 500 meter). Laat ons volgende keer dus hopelijk terug de Belgische vlag bovenhalen ...

    De krachtige vernieuwde karts op een snoeihard circuit zorgden bij alle piloten voor een lekker Hurricane gevoel, wat nog meer benadrukt werd door een historische recordopkomst van niet minder dan 10 Curbies piloten (waarbij Benny, MoMo, en mogelijke terugkomer Tuub zelfs niet aanwezig waren). De puntentelling voor het klassement werd alvast aangepast naar een maximum van 20 punten per heat (in plaats van 10).

    Dat de Curbies tot in alle uithoeken van het land bekend zijn, werd eergisteren nogmaals bevestigd door deelname van nieuwkomer DeDe, die al onmiddellijk tijdens de eerste heat enkele anciens versloeg. Zeer interessant, daar we nu steeds zouden kunnen aantreden met minstens 10 actieve piloten, die ongeveer allemaal op hetzelfde niveau rijden. Mogelijk zouden we hierdoor ook al eens exclusiviteit op de piste kunnen bekomen, zodat we wellicht dit seizoen nog enkele race formules met startgrid zouden kunnen inlassen.

    Bergop of bergaf, bij de Curbies gaat het altijd maar harder : volgende keer scheuren we met de vlam in de pijp door de Francorchamps-pas ! Extra supporters uiteraard altijd welkom ...

  • 09/01/2010 : Hollandse koekoek neemt leiding na eerste Curbies Cup race

    Zoals alle voorbije jaren, ook dit jaar de beste kartwensen aan alle piloten en supporters ... !

    We zijn alvast begonnen aan de ondertussen zesde editie van de Curbies Cup. Even de gruwelijke winterkoude getrotseerd om toch maar de hier en daar besneeuwde tegels in Huizingen te gaan berijden. Spijtig genoeg vergeten de competitiekarts te reserveren, dus dan maar met de tractors het veld omgeploegd ... Onze nog steeds herstellende Benny nam alvast het voortouw tijdens de eerste heat, maar het mocht niet baten. Onze Happy vogel (alhoewel in kanarie outfit toch gespot door middel van bijpassende koekoeksgeluiden) stak zijn snavel alweer tussen andermans wielen, waardoor hij op rij beide laatste heats op z'n naam schreef. Hij werd gedurende deze heats op de poot gevolgd door Ivani, waardoor deze laatste in de totaalstand tot op gelijke hoogte komt met Benny. BozZz en Coyote schoven ook niet onverdienstelijk in het rond, en Babieke zette keer op keer veel snellere tijden neer.

    Omdat de volgende Curbies Cup race door omstandigheden slechts eind februari gepland staat, zullen we begin februari onze jaarlijkse kunstjes op glad Antarctica ijs inlassen. Toegankelijk voor zowel sympathisanten als piloten, dus hou zeker de kalender in de gaten.

Top