Menu

Curbies : Nieuws 2009

Berichten :

  • 20/12/2009 : Afgetrainde BozZz wint veertiende Curbies Cup race

    Oudgediende BozZz klokte gisteren sinds mensenheugenis af onder de 100 kg op de Inkart weegschaal, waardoor hij licht als een pluimpje zonder moeite alle 3 heats achter elkaar won. Hij kwam namelijk niet zo lang geleden tot de wijze beslissing om een persoonlijke fitness coach aan te stellen. De mysterieuze vrouw in kwestie luistert naar de naam Eva. Zij maakte zich alvast lid van de Curbies om de exploten van haar aanwinst van zeer dichtbij op te volgen en extra te motiveren. Fantastig toch ? Uiteraard was oudere broer Coyote hierop voorzien, waardoor diens podiumplaats in de totaalstand net niet meer in het gedrang kwam.

    Voor wat de voorhoede betreft, kunnen we duidelijk zijn : zeer grote klasse, waarbij HappyFool (met 4 zero schrapresultaten) de kleine 3 punten kloof met volgkart Ivani zelfs nog een beetje verder uitdiepte tot 5. Onze halve Hollander eindigde tijdens alle sessies van onze afsluitende race telkens op de 2de plaats, dus hoedje af voor onze geweldige jaarwinnaar ! Ivani blonk dit jaar uit door slechts 1 race net niet in de top-3 te eindigen. Mits enkele milliseconden sneller zou hij volgend jaar dus wel eens kunnen doorstoten naar de ultieme top.

    Van alle overige rijders en rijdsters viel gisteren ook vooral Babieke op, die met zeer weinig ervaring maar veel lef reeds gevaarlijke sprongen voorwaarts maakt, alhoewel nog even geen partij voor onze op kruissnelheid rondtuffende rustige vastheid Patrick. Ook dank aan dappere medepiloten Eva, Fille, en Hilde om uit sympathie gisteren ook met verkleumde vingers meegereden te hebben.

    Zoals vorige jaren werd ook dit jaar op plezierige wijze afgesloten, en wel met een gigantisch diner te Wima Bowling (Schelle), gevolgd door (u raadt het al) enkele uurtjes precisie werpen met ballen naar kegels. Voor de gelegenheid mocht materiaalmeester Ivani de speech honneurs waarnemen, waarbij hij voor de zoveelste keer op rij weer eens prachtige trofeeën en medailles tevoorschijn toverde, inclusief onverwachte huldiging van ondergetekende wegens goed gedrag en zeden tijdens alle voorbije organisatorische aangelegenheden. BozZz verraste ons op de koop toe met achterstallige Curbies DVD 10, die achteraf na een eerste gretige kijkbeurt naar goede gewoonte prima bevonden werd. Tijdens de volgende uren bowling kon HappyCowboy gelukkig een gevoelig incident met de ballenterugkeermachine vermijden, en mochten we enkele bijzondere danspasjes van partner Judith bewonderen. Annelies bleek bijzonder verrukt over strikes zonder heet ijzer, terwijl speedy partner Winand nonchalant alle records verpulverde. Al bij al een geslaagde avond ...

    Bij al deze vreugde toch graag een moment van reflectie, waarbij onze gedachten uitgaan naar Benny en vrouwtje Pascale en 'nonkel' Edgar, die noodgedwongen het feest moesten missen vanwege een zeer onverwacht overlijden van een naast familielid.

    Rest mij nog alle voorbije, huidige, en toekomstige Curbies piloten (en uiteraard ook alle trouwe supporters) prettige feestdagen toe te wensen. Liefst allemaal veilig naar een nieuw en voorspoedig jaar (de kalender staat al klaar ...), waar mannelijke en vrouwelijke hormonen zich weer eens met elkaar zullen mogen meten, al zittend, staand, of liggend in piepende vierwielers tijdens de nieuwste editie van ... de Curbies Cup !

    Nu ook op Facebook ...

  • 22/11/2009 : Wereldtopper verblindt dertiende Curbies Cup race

    Gisteren even allemaal helmpje af voor ontketende oerkracht Stefan, die bij zijn eerste Curbies optreden te JPR alvast 3/4 seconde sneller fietste dan al de anderen. Ongelooflijk maar waar : deze raspiloot werd tegelijkertijd enkel nog geklopt door zijn eigen 8-jarig meerijdend nageslacht ! Zelfs vakkundig opgepompte Benny moest hier na anderhalf jaar rugprobleemstilstand de duimen leggen. In elk geval zeer leuk om iedereen in een lekker gedwongen wedstrijdritme te mogen aanschouwen. Zeer verdienstelijke prestaties van middenvelders BozZz, Jim, en Shury (die af en toe wat last hadden van ongelijke karts). Coyote had pech dat hij tijdens de eerste heat al na 3 laps zijn transponder kwijtspeelde. De mogelijk verloren puntjes zouden echter niet opwegen tegen beide koplopers in het klassement : de immer geel geklede HappyFool en ons aller Ivani, die voornoemde kanarie na het optrekken van de rook in het eindklassement tot op 3 punten genaderd is. De seizoensafsluiter te Antwerp Karting heeft binnenkort dus nog steeds het hoogste schavotje als inzet. Komt dat zien, komt dat zien !

  • 25/10/2009 : Zwaargewichten winnen twaalfde Curbies Cup race

    Eergisteren te Poperinge kenden we spijtig genoeg een zwakke opkomst, maar de aanwezigheid van nieuwe pilote Babieke maakte veel goed. Tegenover vorige jaren werden ons de supersnelle 270cc karts ontzegd, wat ons danig in het verkeerde keelgat geschoten is. Na alle heats dan maar in de gewone karts afgewerkt te hebben, bleek Ivani de snelste. Oudgedienden BozZz en (koortsig zieke) Coyote hadden echter elk ook een heat gewonnen, en tijdens de overige heats tweede plaatsen in de wacht kunnen slepen. Daardoor trok Ivani toch nog aan het kortste eind. Gelukkig voor leider HappyFool blijft het totaalklassement dus ongewijzigd ...

    Nog even te vermelden : geen Missen te zien tijdens de voorbij Miss Sports Belgium race te JPR, en bakken regen tijdens enkele losse heats op het competitiecircuit te Genk. Laat ons hopen dat alle pech van dit jaar voor de maand oktober voorzien was, zodat we er in november terug 'vollen bak' tegenaan kunnen gaan te JPR.

  • 27/09/2009 : HappyFool onklopbaar tijdens elfde Curbies Cup race

    Nooit eerder vertoond : gisteren een massale opkomst van 9 Curbies voor de zonnige openluchtrace te Mariembourg. Bij deze dus welkom aan nieuweling Gladion, die voor het eerst al onmiddellijk mocht plaatsnemen in een viertakt 70 km/u kart. Dat karten niet rap verleerd wordt, werd weer eens duidelijk na de schitterende prestaties van onze oudjes Benny en Patrick. Benny liet als opblaaspop de tweede snelste rondetijd van de dag noteren, en Patrick vocht steeds met Ivani en HappyFool voor de hoogste plaatsen. Laatstgenoemde had voor de gelegenheid zijn geel pakje vers gestreken, wat hem elke heat effectief enkele tienden voorsprong gaf op al de concurrentie. Ook in het middenveld werd hard gestreden : Shury ging elke heat een plaatsje vooruit tegenover oudgedienden BozZz en Coyote. Ook Jim bleef steeds op een uitlaat afstand. Daarbovenop verbeterde iedereen tijdens elke heat zijn best lap (alhoewel er nogal wat tragere/spinnende toeristen dienden ingehaald te worden). We kunnen dus concluderen dat het (ondanks de wat gebrekkige organisatie ter plaatse) toch weer zeer sterk de moeite loonde om tot op het bot mee te (st)rijden.

    Het totaalklassement blijft ongeveer naar verwachting ongewijzigd : in toenemend aantal kilo's rijplezier snelheidsduivels HappyFool en Ivani vooraan, gevolgd door Coyote en BozZz. Jim leidt de rest van het peloton, dat tot nu toe aan minder races heeft deelgenomen.

    Volgend weekend gaan we even (uit)blinken naast de Miss Sports Belgium schoonheden, om dan de woensdag nadien uitzonderlijk 's avonds wat rondjes te mogen gaan rijden op het competitiecircuit te Genk. Ook zeker niet te vergeten : de volgende Curbies Cup te Poperinge, dat nog steeds doorgaat als het snelste indoorcircuit van België en omstreken !

  • 06/09/2009 : Megafool wint tiende Curbies Cup verjaardagsrace

    Iedereen zal nu wel stijve spieren hebben van de vlammende race gisteren te Hurricane Karting : allen vanaf de eerste minuut met afgesneden adem volop in de aanval, om telkens na een vol kwartier krochend uit de kart te kruipen. Gelukkig was er doping voorzien (onder de vorm van aardbeientaart), ter gelegenheid van de 5de Curbies verjaardag ! Op 4 september 2004 zagen we immers het levenslicht tijdens onze eerste halsbrekende Disco Race te Olen (waarvan we onze jaarlijkse deelname ondertussen omwille van veiligheidsredenen hebben stopgezet).

    Jawel, al een half decennium doorkruisen we alle Belgische circuits (en enkele in het buitenland). Gedurende al die tijd hebben we 66 Curbies Cup races gereden (waarvan de 3 oprichters BozZz, Coyote, en Ivani er geen enkele gemist hebben), hebben we deelgenomen aan 52 georganiseerde races, en hebben we 39 kartings bezocht (inclusief ijskartings). In totaal hebben er 22 piloten de revue gepasseerd, waarvan er gelukkig nogal wat straffe gasten zijn blijven hangen. Sedert begin 2007 is de website beschikbaar gekomen, met daarop 11 filmpjes en een heleboel foto's (waarvan de recentere toegankelijk zijn via de persoonlijke websites van de piloten). We hebben ook reeds 9 DVDs uitgebracht en 4 maal op rij het kartingseizoen feestelijk afgesloten : 2 maal te Meeuwen karting met als activiteiten karabijnschieten, laser shooting, en het fantastische voetbal-met-botsauto's, 1 maal te Thommen karting met o.a. ludiek sumo worstelen, en 1 maal te Wima bowling (Schelle) met achteraf een gigantisch diner. Telkens werden er prachtige trofeeën uitgereikt, zelfs in de categorie 'beste supporter'. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat we ons zonder uitzondering elke keer gigantisch geamuseerd hebben, en deze dat we met alle plezier deze trend zullen blijven verderzetten.

    Nu even terug naar de verschroeiende race. Er werden verscheidene leuke duels uitgevochten, interessant gehouden door de verschillende rijstijlen van de piloten. Blijkt dat lichtgewicht HappyFool gemiddeld toch net weer enkele centimeters voorsprong kom nemen op vooral Ivani, alhoewel ook BozZz en Coyote voor enkele prachtige inhaalacties zorgden. Jim kwam naar het einde toe ook zeer sterk opzetten, maar miste het ritme vooral wegens een heatje minder gereden. Het is ons trouwens duidelijk geworden dat een geflipte HappyFool (na teveel aardbeientaart) met een megafoon in de hand een lachwekkend gevaar op de piste betekent. Misschien is zijn gele race outfit aan vervanging toe, en zouden we hem volgende keer misschien een witte met wat straffere straps kunnen aanbieden ...

    Na al deze gekheid blijft het totaalklassement ongewijzigd : HappyFoon nog steeds op kop voor Ivani, met op afstand Coyote en BozZz, en daarachter het peloton getrokken door Jim.

  • 02/08/2009 : Ivani wint thuiswedstrijd tijdens negende Curbies Cup race

    Gisteren ging het weer eens goed vooruit te Extreme Kart (in plaats van de eerder aangekondigde Hurricane locatie). In zijn thuisbasis liet Ivani na enkele bandenwisselingen met een zwalpende HappyFool toch zonder al te veel moeite de rest van het deelnemersveld ver achter zich. Jim en MoMo bewezen met hun rondetijden ook weer eens dat het wellicht niet lang meer zal duren eer ze op gelijke hoogte zullen komen met de koplopers.

    Voorlopig geen verandering in het totaalklassement : beide lichtgewichten HappyFool en Ivani vooraan, gevolgd door zwaardere garde Coyote en BozZz, met als hekkensluiters onze piloten met minder ervaring Jim en (veel minder ervaring) MoMo. Daarnaast bengelen er onderaan ook nog enkelen die minder vaak kunnen meerijden, maar waarvan toch veel te verwachten valt, zoals Shury. Eersteklas piloot Benny komt dit jaar zelfs (nog) helemaal niet in het klassement voor wegens aanslepende rugproblemen.

    Bijna vergeten : we zijn enkele weken geleden op de nationale feestdag naar jaarlijkse gewoonte terug even het 1 km circuit van Inkart gaan uittesten. De layout was duidelijk minder technisch dan vorig jaar, maar we hebben ons toch goed geamuseerd. Gewicht in de bochten blijft bij snikheet weer blijkbaar belangrijk, getuige de top 3 : BozZz, Coyote, en Ivani.

    ... en zeker niet te vergeten : volgende Curbies Cup, die wel degelijk te Hurricane Karting zal doorgaan ...

  • 04/07/2009 : Schumi brabbelt Hollands tijdens zevende en achtste Curbies Cup races

    Daar gaan we weer ... Enzo komt voor de lol uitzonderlijk nog eens meerijden te Kerpen, doet tijdens de eerste indoor- en outdoor sessies alsof hij er niks meer van bakt, maar laat alle oudgedienden tijdens alle volgende heats evenwel bandenknarsend achter zich. Aangezien hij zijn rood mutsje niet ophad, moesten we echter verder op zoek naar de echte Schumi. Aha, gevonden ! Deze keer vermomd als sluwe Hollander HappyFool wist hij onmiddellijk al beide openingssessies toe te voegen aan zijn vele wereldtitels. Door Enzo daarna vrijwel te evenaren (en outdoor zelfs te overtreffen), werd het voor iedereen duidelijk waarom hij voorafgaand slechts een halve pizza had genuttigd.

    Alle Curbies hebben in elk geval veel plezier gehad bij het uitvechten van de gebruikelijke onderlinge duels en bij het ontwijken van een aantal eerder toeristisch aangelegde piloten op de drukbevolkte pistes, zelfs bij de tropische weersomstandigheden van vandaag. Een en ander werd vereeuwigd op de gevoelige plaat door onze trouwe supporter Winand, samen met gloednieuwe sponsor Rennie (althans toch voor wat de gezamenlijke drinkpot betreft).

    Rest ons nog te vermelden dat HappySchumi het totaalklassement aanvoert, met voorlopige verdere podiumplaatsen voor Ivani en Coyote ... en niet te vergeten dat we binnen 4 weken terug in Hurricane gaan rijden, waar we verwachten na enkele ronden reeds te zullen vergeten om te blijven ademen in de bochten vanwege de gegarandeerde gaspedaal-los-door-de-vloer competitie. Allen daarheen !

  • 07/06/2009 : Oranje vlag tijdens zesde Curbies Cup race

    200cc 6,5pk tractorcompetitie Holland-België : 1-0. Onze lichtgewicht noorderbuur heeft het ons in Brussels South Karting weer eens gelapt ... Ivani eindigde met de neus in voorgaande uitlaat als tweede, en BozZz kreeg zowaar een opflakkering, wat resulteerde in een derde plaats.

    Omdat de schrapresultaten nog niet volledig tot hun recht komen, staat Coyote in de totaalstand zowaar ex-aequo op de eerste plaats samen met HappyFool, op enkele puntjes gevolgd door een ex-aequo tussen BozZz en Ivani.

    Opnieuw een verse Curbie erbij : 'Shury'. Deze man pikte al onmiddellijk hier en daar een puntje weg van de oudgedienden. Gezien zijn nog relatief beperkte karting ervaring, zullen we binnenkort allemaal een tandje moeten bijsteken om hem op afstand te kunnen houden. Merci, Jim !

    Ook het vermelden waard : tijdens een officieus tussendoortje anderhalve week geleden te Inkart hebben we ook Curbies 'Faithless' en 'Phlipo' mogen verwelkomen. Dit brengt ons totaal (bestaande uit harde kern + semi-actieve piloten) op 15, onze 2 mini-pilootjes even niet meegerekend. Als we de meeste semi-actieve piloten ervan zouden kunnen overtuigen om wat frequenter mee te rijden, dan zouden we af en toe zelfs eens exclusiviteit op het circuit kunnen afdwingen.

    En nu nog een belangrijke aankondiging : op naar ons jaarlijks in- en outdoor kartingfestijn te Schumacher Karting (in Kerpen, niet ver over de oostelijke landsgrens) ! We maken er een volledige daguitstap van, dus iedereen mag ginder al vanaf 10 uur 's morgens de dan nog onbedorven lucht beginnen opsnuiven. Tot dan, en breng gerust extra piloten en toeschouwers mee !

  • 10/05/2009 : Coyote drift probleemloos door vijfde Curbies Cup race

    Gisteren werd de vijfde Curbies Cup van het seizoen verreden op het superleuke en (bijna 1 km) -lange binnencircuit te Eupen. De vele mogelijkheden om driftend aan topsnelheid rakelings door te bochten te scheren, werkten sterk in het voordeel van onorthodoxe piloot Coyote. Hij domineerde tijdens alle heats, wat hem eindelijk nog eens het maximum van de punten opleverde. Zeker ook een speciale vermelding voor Jim, die de eerste 2 heats op het podium eindigde.

    Hoewel Ivani tot nu toe gemiddeld het best presteerde, is hij in de totaalstand tijdelijk lichtjes achteruit geschoven. Dit komt omdat er vanaf de voorbije race bij elke piloot automatisch 4 schrapresultaten in rekening gebracht worden. Daardoor staan de piloten die het beste piekten even vooraan.

    Nieuwbakken Curbie MoMo heeft in Eupen net zijn eerste karting ervaring achter de rug. Hij heeft alvast de smaak te pakken, en heeft ons beloofd snel te zullen aanpikken. We zijn benieuwd ...

  • 13/04/2009 : Ivani zet triomftocht voort tijdens vierde Curbies Cup race

    Eergisteren was het weer eens zeer leuk om aan 90 km/u over het circuit van Francorchamps te stuiven. Hoewel Enzo voor de gelegenheid even zijn snuit liet zien (en uiteraard zijn Curbies baanrecord verbeterde), was het toch koning der gelijkmatigheid Ivani die de belangrijkste punten binnenrijfde, op een uitlaatlengte gevolgd door HappyFool.

    Geen haasje over in het totaalklassement, dus, maar iedereen blijkt zijn voorsprong wel verder uit te bouwen.

    Alweer een heuglijk feit : we verwelkomen met bijzonder veel plezier kersverse Curbie Bart, die al onmiddellijk bewees zeer goed te kunnen aanpikken bij de rest van het peloton. Mede hierdoor zal ons (5-jarig jubileum-)seizoen zonder twijfel terug een fantastische topper worden.

  • 15/03/2009 : Geen uitschieters tijdens derde Curbies Cup race

    Zoals eerder dit jaar in John Martin's Karting Namur verschenen gisteren wederom moederziel alleen de 3 Curbies oprichters BozZz, Coyote, en Ivani in John Martin's Karting Liège aan de start. Maar het was daarom niet minder leuk, zelfs met gammele karts en redelijk wat verkeer tijdens de eerste heat. Elke Curbie won een verschillende heat, zodat enkel Coyote met een puntje minder genoegen moest nemen. Hierdoor komt er geen merkbare verandering in het totaalklassement.

    Het maximale verschil tussen de onderlinge best laps bedroeg gisteren ongeveer 7 honderdsten van een seconde, wat weer eens aantoont hoezeer de Curbies aan elkaar gewaagd zijn. Dit gegeven is trouwens nog steeds het recept, dat elke Curbies Cup race steevast herschaapt tot een smakelijke kartinghap.

  • 16/02/2009 : Explosieve Hollandse Belg tijdens tweede Curbies Cup race

    HappyFool reed eergisteren te Mol veel te snel over de eindmeet, daarbij gelijk ook de best lap van de toevallig meerijdende (Belgische) indoor wereldkampioen evenarend. Waar gaat dat heen ... ?

    Ivani, Coyote, BozZz, oudere nieuwkomer Solitaire (welkom !), en Jim moesten het in die volgorde stellen met meer dan een volle seconde achterstand, maar de fun was daarom niet minder. Vooral de scherp afgetrainde maar soms vrolijk zwalpende Solitaire heeft bij deze dus ook dezelfde vriendelijke waarschuwing gekregen om tijdens volgende Curbies Cup races geen millimeter prijs te geven aan ons Hollands konijn.

    Wegens de jaarlijkse schrapresultaten is het op dit moment nog voorbarig om enige waarde te hechten aan het totaalklassement, alhoewel Ivani opnieuw de sterkste gemiddelden bij elkaar begint te sprokkelen.

  • 18/01/2009 : Coyote opent offensief het nieuwe Curbies Cup seizoen

    Het was weer eens van 1 maart 2005 geleden dat de Curbies Cup verreden werd door slechts 3 piloten, maar de oprichters BozZz, Coyote, en Ivani waren gisteren zoals steeds present. Op het grote, maar op verschillende plaatsen spekgladde, binnencircuit te Franière liet Coyote na een vorig wisselvallig seizoen maar al te graag zijn driftkunstjes zien. Dit resulteerde in de snelste rondetijd alsook in winst tijdens beide laatste heats.

    Na deze opwarmer zal binnen 4 weken de strijd pas echt losbarsten te Mol, waar we alle huidige geblesseerden en vakantiegangers uiteraard terug met hernieuwde voornemens in de pit verwachten.

  • 01/01/2009 : Curbies Cup 2009

    De Curbies wensen iedereen een jaar vol kartplezier !

    De aftrap voor de 5de editie van de ondertussen legendarische Curbies Cup zal plaatvinden op 17 januari, in principe in de John Martin's Karting te Franière. Allen daarheen ...

Top