Menu

Curbies : Nieuws 2007

Berichten :

  • 30/12/2007 : BozZz is de nieuwe Curbies kampioen 2007

    BozZz rijfde gisteren voor het 3de jaar op rij de prestigieuze Curbies Cup titel binnen. Hij eindigde met een totaal van 207 punten : 4 punten voor 2de podiumplaats Coyote, die zelf 5 punten voor 3de schavotje Enzo eindigde. Proficiat !

    De laatste Curbies Cup werd als race formule verreden op een nat circuit te Antwerp Karting. Alle onderdelen werden overtuigend gewonnen door Coyote, zodat Enzo geen aanspraak meer kon maken op een eventuele 2de plaats in het totaalklassement. BozZz stelde zijn 1ste plaats in het totaalklassement nog net veilig door in de middenmoot te eindigen. Tuub was afwezig, maar op het podium spoot de champagne daarom niet minder fel in het rond.

    Benny had een mindere dag op het circuit, maar evenaarde zijn eerdere vier-op-een-rij tijdens dit kampioenschap 's avonds op de Wima bowlingbaan te Schelle, wat in een monsterscore van 167 resulteerde. Ook Jim eindigde dit jaar in de onderste regionen, maar hij lanceerde ook de nodige effectballen op de bowlingbaan.

    Ondertussen zijn in Curbies samenspraak alle kartings voor de 2008 Curbies Cup editie geselecteerd. De kalender zal eerstdaags op onze website verschijnen, die op dat moment ook haar eerste verjaardag zal vieren.

    Terugblikkend op het voorbije jaar, was naast het gebruikelijke karting plezier vooral de komst van nieuwkomer Benny een heuglijk feit, en uiteraard ook de geboorte van Ivani's dochtertje Noor.

    Prettige eindejaarsfeesten, en tot in 2008 ... !

  • 16/12/2007 : Nieuw: 'Brussels South Karting'

    Gelieve deze kersverse 32ste Belgische (huur)karting terug te vinden in onze 'Kartings' sectie. Uiteraard zullen de Curbies hier zo snel mogelijk acte de présence geven ...

  • 15/12/2007 : Ivani wint vrije training te JPR

    Vandaag eventjes de beentjes gestrekt op het nieuwe circuit te JPR, dat tot onze spijt na de vorige hardcore speedy layout nu toch wel redelijk technisch en traag geworden is. De best laps lagen dicht bij elkaar, maar Ivani was net een fractie sneller dan BozZz en Coyote.

    Op naar de grand Curbies Cup finale te Antwerp Karting op 29 december !

  • 03/12/2007 : Curbies net niet op podium na Recto Verso race te City Kart

    Benny en Ivani hebben eergisteren de Curbies kleuren verdedigd te City Kart (Vorst). Na beide kwalificatieloze botsauto races in beide richtingen (telkens 1 uur), werd er toch een stevige overkoepelende vierde plaats als eindresultaat uit de brand gesleept.

  • 17/11/2007 : Benny slaat weer toe tijdens de dertiende Curbies Cup race

    Ongelooflijk maar waar : Benny verorbert voor de vierde maal op rij de hoofdschotel. Hierdoor evenaart hij Coyote's identieke prestaties in 2005 en 2006.

    BozZz blijft met enige voorsprong het klassement aanvoeren. Als bevestiging zette hij vandaag nog even de snelste tijd neer. Coyote is erin geslaagd om de tweede plaats in te nemen ten nadele van Enzo, die met 3 puntjes achterstand de laatste race van het seizoen zal moeten aanvatten.

    Deze laatste Curbies Cup race te Antwerp Karting belooft dus weerom een spannende afsluiter te worden ...

  • 21/10/2007 : Belgische kartings op de landkaart toegevoegd

    Zie 'Kartings' sectie ...

  • 20/10/2007 : Staande ovatie voor Benny na twaalfde Curbies Cup race

    Benny presteerde het vandaag om voor de derde keer op rij een Curbies Cup te winnen. Hoewel onze nieuwe Curbies aanwinst duidelijk de knepen van het vak kent, dient toch vermeld te worden dat er nogal wat verschil op de versleten tweetakt kartjes zat. Tuub ging zelfs aan topsnelheid de bandenmuur in met een afgebroken stuur tussen de zwaaiende handjes.

    BozZz blijft nog steeds leider, maar Coyote is tot op 1 puntje van tweede viool Enzo genaderd.

    Voor BozZz, Coyote, en Ivani betekende deze race te Mariembourg dat ze alle Belgische (huur)kartings aangedaan hebben : 6 outdoor, 21 indoor, 4 gemengd, plus de ijspiste te Antarctica. Enzo en Tuub zullen in december hetzelfde kunnen zeggen.

  • 07/10/2007 : Curbiezar: 'Crashing in the Disco Race'

    Gisteren namen de Curbies voor de vierde maal deel aan de jaarlijkse Disco Race te Olen. Curbies 1 werd gevormd door Coyote en Ivani, terwijl Benny, BozZz, en Tuub Curbies 2 vertegenwoordigden.

    Tijdens een voorafgaande vrije heat reduceerde Tuub de voorkant van zijn kart tot schroot, terwijl hij daarbovenop bedolven werd door een andere kart die meende een tijgersprong te moeten inoefenen. Coyote miste tijdens de kwalificaties een bocht na een recht stuk, waardoor hij aan topsnelheid onzacht in het decor belandde : zeteltje weggekatapulteerd, kart volledig vernield, en chauffeur lichtelijk beschadigd.

    Na deze opwekkende gebeurtenissen werd toch maar besloten om Coyote de race te laten starten, aangezien anderhalf uur opzwelling anders een later invallen in het gedrang zou kunnen brengen. Daarna reed Ivani het resterende anderhalf uur vol. Bij Curbies 2 nam BozZz het eerste uur voor zijn rekening. Hij zette (als enige crashvrije piloot) de scherpste Curbies tijd neer. Daarna toerden Tuub en Benny elk nog een uurtje rond, waarbij de infrastructuur weerom niet gespaard bleef van herhaaldelijk contact.

    Curbies 2 eindigde op de 6de plaats, net voor Curbies 1. De karts waren achteraf beschouwd zeer ongelijkmatig, en er werd zeer onsportief tot gevaarlijk agressief gereden door bepaalde andere teams. Aangezien deze negatieve trend zich de laatste jaren ongestraft blijft voortzetten, hebben de Curbies besloten om af te zien van verdere deelname aan deze anders toch wel bijzondere race.

  • 23/09/2007 : Bernard/Benny onklopbaar in elfde Curbies Cup race

    Na een kleine racenaamsverandering (Bernard => Benny) heeft Benny gisteren met voorsprong beide Curbies Cup heats te Herselt op zijn naam gezet. Zal het 3-op-een-rij worden te Mariembourg ?

    BozZz kende evenwel een kleine inzinking, waardoor hij in het eindklassement paradoxaal genoeg verder uitloopt op tweede piloot Enzo. Aangezien de 4 slechtste heats per piloot automatisch uit de puntentelling geschrapt worden, en aangezien een slechter resultaat minder schrappunten betekent, vertaalt een dipje zich dan ook steeds meteen in een hogere totaalscore.

  • 26/08/2007 : Bernard en Coyote winnen tiende Curbies Cup race

    Nieuwe Curbie Bernard heeft gisteren al onmiddellijk de Curbies Cup te Bouillon op zijn naam gezet, samen met Coyote. Na de boer-op-tractor-achtige opwarming was het voor iedereen duidelijk dat de toeristische begrenzing van de karts diende verwijderd te worden. Daarna ging het wat sneller, alhoewel de gelijkmatigheid en betrouwbaarheid niet bepaald optimaal waren. Ook wegens de beperkte lengte van het circuit zal Bouillon hoogstwaarschijnlijk niet voor herhaling vatbaar zijn.

    Het klassement blijft bewaard (met BozZz nog steeds als koploper), maar de punten beginnen verder uit elkaar te liggen.

  • 30/07/2007 : BozZz blijft leider na achtste en negende Curbies Cup races

    Voorbije zaterdag zijn we de hele dag gaan karten in het Michael Schumacher complex te Kerpen : eerst een natte outdoor Curbies Cup, dan enkele droge outdoor heats, en ten slotte een indoor Curbies Cup. Inclusief de opwarmingen voor beide Curbies Cups hebben we in totaal 8 heats gereden.

    De snelste tijden werden neergezet door respectievelijk Enzo, Coyote, en BozZz. Tuub won de eerste Curbies Cup, en BozZz de tweede. Ivani had deze keer minder geluk, waardoor Coyote terug naar de derde plaats stijgt.

    Bij deze verwelkomen we ook graag nieuw Curbies lid 'Bernard', die zich vooral tijdens het droge outdoor gedeelte zeer sterk liet gelden. De titanenstrijd belooft dus nog spannender te worden dan voorheen !

  • 30/06/2007 : BozZz verslaat Enzo in zevende Curbies Cup race

    Hoewel Coyote anderhalve week geleden te Inkart op het kleine buitencircuit tijdens drie oefensessies onverslaanbaar was, en hoewel Tuub de snelste was in de opwarmsessie van vandaag, heeft BozZz zijn transpiratie teruggevonden door zich tijdens beide Curbies Cup sessies op het grote zomercircuit tijdig door het drukke verkeer te worstelen. Enzo werd twee keer tweede, waardoor de strijd om de eerste plaats nog lang niet beslecht is. Ivani fietste onopvallend een versnelling hoger dan Coyote, waardoor eerstgenoemde voorlopig op de derde plaats terechtkomt.

  • 03/06/2007 : Enzo triomfeert na zesde Curbies Cup race

    Enzo heeft gisteren een 'strike' gescoord, namelijk door de drie recentste Curbies Cup races op rij op zijn naam te schrijven (waarvan de gisteren verreden zesde Curbies Cup met het maximum van de punten). Hierdoor deelt hij nu samen met BozZz de eerste plaats.

    Zal Enzo binnenkort voor een historisch Curbies precedent zorgen, door definitief (en blijvend ?) het leiderschap van BozZz te doorbreken ? Wordt vervolgd ...

  • 05/05/2007 : Rommelige vijfde Curbies Cup race

    Na deskundig het ijskarting seizoen te Antarctica (Wilrijk) afgesloten te hebben op 24 april, was het goede weer vandaag de enige constante tijdens de vijfde Curbies Cup race. De karts waren zeer ongelijkmatig en onbetrouwbaar. BozZz werd eerst op een tractor gesignaleerd en daarna op een raket. Tuub mocht na een kapotte 'ambreillage' van een olie-lek proeven. Ivani transformeerde tenslotte voor ieders ogen tot pechvogel zonder gelijke : platte band, afgebroken wiel, opgevende motor, etc. Daarbovenop stuitte het bizarre verzoek om niet over de (pas ? geverfde) curb stones te rijden ons toch ook tegen de goed beschermde borst. Kortom : niet voor herhaling vatbaar ...

    Na de vorige Curbies Cup race stonden er drie piloten op een gedeelde derde plaats, maar na de loterij van vandaag blijken er toevallig drie piloten op de tweede plaats terechtgekomen te zijn : Coyote, Enzo, en Ivani, vlak na nieuwe koploper BozZz.

  • 09/04/2007 : Enzo domineert vierde Curbies Cup race

    Curbies belofte Enzo heeft eergisteren alle twijfel weggenomen door zonder al te veel moeite beide heats met ruime voorsprong te winnen. De voorafgaande geheime training van BozZz, Ivani, en Tuub mocht dus niet baten ...

    Mede hierdoor wordt de top-3 in het Curbies Cup klassement zeer druk bevolkt, namelijk door de top-5 Curbies : Coyote, Enzo, en Tuub op een gedeelde derde plaats, vlak na koplopers Ivani en BozZz. Het belooft dus dit jaar een zeer spannende titelstrijd te worden !

  • 26/03/2007 : Curbies net buiten top-10 in 4ever race

    BozZz, Enzo, Ivani, en Tuub hebben dapper een wieltje gelift in de 3-uurs race van gisteren te JPR. Resultaat : een verdienstelijke 11de plaats in een zwaar deelnemersveld. (Zie 'Resultaten' sectie ...)

  • 11/03/2007 : BozZz wint derde Curbies Cup race

    BozZz was gisteren net iets sneller dan de concurrentie (ook in de 3de vrije heat), zodat hij over Coyote naar de tweede plaats springt. Tuub, die het seizoen sterk begon, tuimelt evenwel terug naar de vierde plaats, onder Coyote door.

    Om de legendarische Curbies gelijkmatigheid even in de verf te zetten : alle best laps te Lommel liggen binnen hetzelfde interval van één tiende seconde !

    Speciale vermelding voor pilootje Matthias die zich naast papa Coyote erg kranig hield in de duokart, alhoewel zijn haarnetje tot over zijn ogen gezakt was ... Daarna deed hij het nog eens dunnetjes over naast de mama in dezelfde duokart.

  • 11/02/2007 : De Curbies T-shirts zijn gearriveerd

    Bijzonder veel dank aan Ivani voor het uitzweten van de Curbies T-shirts fabricatie lijdensweg ! Onze T-shirts zijn bijzonder goed geslaagd. We zullen ze dus met veel trots aantrekken tijdens alle volgende evenementen (én daarbuiten).

  • 11/02/2007 : Ivani aan kop na tweede Curbies Cup race

    Ivani heeft gisteren tijdens beide Curbies Cup heats zijn uitlaat laten zien aan de andere Curbies, hoewel slechts enkele honderdsten/duizendsten sneller dan de respectievelijke nummer twee's.

    BozZz, Coyote, Jim, en Tuub hebben daarna nog een supplementaire vrije heat gereden, waarbij BozZz en Coyote meermaals overtuigend onder Ivani's best lap afklokten.

    Vlak voor en/of na de volgende Curbies Cup heats te Lommel zal de plaatselijke duokart van stal gehaald worden, want jongste Curbie Matthias zal van de partij zijn ...

  • 03/02/2007 : Browser test toegevoegd

    De Curbies website is gebaseerd op de XHTML en CSS standaarden, en gebruikt o.a. de 'screen', 'print', en 'handheld' (GSM) media types. De browser test geeft aan of de gebruikte browser deze standaarden correct implementeert, en dus of de website correct wordt weergegeven. Op sommige handhelds is dit tot onze spijt niet het geval !

    De test kan uitgevoerd worden via de externe link bovenaan de home page.

    Tip : de 'Opera' browser (PC versie) emuleert (mits verkleind en in 'View / Small screen' mode) de standaard handheld versie van de Curbies website.

  • 03/02/2007 : In-pagina navigatie toegevoegd

    De nieuwste navigatiebalk laat toe om rechtstreeks naar de verschillende paragrafen binnen eenzelfde pagina te gaan.

  • 30/01/2007 : Curbies Cup races 2/3/4 vastgelegd

    Zie 'Kalender' sectie ...

  • 25/01/2007 : Foto gallerijen toegevoegd

    Alle Curbies foto's zijn te bewonderen in de 'Multimedia' sectie.

  • 16/01/2007 : 'Info' sectie toegevoegd

    Zo weet iedereen wie we zijn en waar onze focus ligt.

  • 13/01/2007 : Verrassende eerste Curbies Cup race

    Buiten verwachting heeft Tuub vandaag een sterke eerste Curbies Cup race gereden (ex-aequo op de eerste plaats samen met Ivani) !

    Na beide Curbies Cup heats hebben BozZz, Coyote, Ivani, en Tuub als afsluiter nog een 20 minuten race gereden. Tuub bleek tijdens de voorafgaande 10 minuten kwalificatie opnieuw onklopbaar, en hij zette gelijk ook de snelste Curbies tijd van de dag neer. Aan het eind van de race liet hij evenwel Coyote passeren, die na hard zwoegen dan ook dankbaar de winst binnenrijfde. Ivani won na een onderling gevecht met BozZz nog een plaatsje en evenaarde de snelste Curbies tijd.

  • 05/01/2007 : Pilootje 'Matthias' toegevoegd

    Matthias heeft zich vorig jaar (op 4-jarige leeftijd !) reeds meermaals bewezen. Hij zette scherpe tijden neer tijdens zijn eerste kart ervaring te FKI Machelen. Zelfs op vakantie bleek hij bijzonder competitief in de duokart samen met papa Coyote !

  • 05/01/2007 : Coyote wint Inkart Black Light heats

    BozZz, Coyote, Ivani, en Tuub hebben gisteren drie Inkart Black Light heats gereden (klein circuit). In tegenstelling tot de zwakkere prestaties tijdens de laatste races van Curbies Cup 2006 was Coyote ditmaal telkens sneller dan zijn kompanen. Misschien zal deze heropleving blijven voortduren tijdens Curbies Cup 2007 ? Volgende week zijn alvast de eerste punten te verdienen !

  • 01/01/2007 : Curbies Cup 2007

    Zal BozZz in 2007 een derde opeenvolgende titel in de wacht slepen ... of zal het jongste geweld (Enzo en/of Jokke) de beloftes waarmaken ... of zullen de andere titelkandidaten aan het langste eind trekken ... ?

    De titanenstrijd herbegint op 13 januari in Hurricane Karting te Limbourg. Gelieve aanwezig te zijn tegen 14:30 !

  • 01/01/2007 : Nieuwe Curbies website

    Ziehier de langverwachte Curbies website ! Raadpleeg deze website ook via GSM ...

    Veel surfgenot !

Top