Menu

Curbies : Nieuws 2008

Berichten :

  • 14/12/2008 : Enzo zorgt voor verbluffende Curbies Cup finale 2008

    Het is Enzo toch wel gelukt, zeker ? Gisteren te Meeuwen won hij ongeveer alles wat er te winnen viel, zodat hij het record van 5 opeenvolgende Curbies Cup race overwinningen op zijn naam mag schrijven. De uitslag van de race kwam ongeveer overeen met het eindklassement van 2008 : Ivani en HappyFool respectievelijk op de 2de en 3de plaats, met als afsluiters Coyote, BozZz, en Jim. In de kantlijn een bescheiden applaus voor gelegenheidspiloot Winand, die wegens (gekende) rugproblemen op een onverwacht technisch circuit wijselijk voortijdig uitstapte om erger letsel te voorkomen. Omdat er tijdens de laatste heat niets meer aan de eindrangschikking kon veranderen (en omdat er geen andere particulieren meereden), vond Coyote er niet beter op om zijn positie te beginnen verdedigen zodat er een agressief treintje ontstond. Dit mondde uit in zeer leuke gevechten, waarbij gelukkig geen materiaal beschadigd werd ...

    Naar goede gewoonte werd deze laatste Cup race van het jaar afgesloten met een heleboel feestelijkheden. Eerst kwam er karabijnschieten aan te pas, waarbij de vrouwelijke Curbies wederhelften meermaals scherpschutter Winand deden verbleken. Daarna allemaal de botsauto's in voor een pseudo-voetbalmatch, waarbij 2 ploegen van ongeveer 5 het tegen elkaar opnamen om gedurende een kwartier zoveel mogelijke schuimrubberen ballen in doelen met gelijkgekleurde vlaggen te manoeuvreren. Niet eenvoudig, maar zeer veel fun, getuige het veelvuldig gekrijs van de vrouwtjes (denk ik toch) en de schitterende foto's, die via de 'Links' sectie op Ivani's externe homepage te bewonderen zijn. Uitslag : groen tegen geel gewonnen met 22-20. Als laatste attractie werden we allemaal met een lasergeweer in een duister decor vol met hindernissen gedropt, waarna zich een ultiem gevecht ontspon met weerom veel gelach en gekrijs.

    Moe gereden en gestreden mochten we aansluitend een feestdis verorberen. Daarna werd het hoogtijd voor de officiele plechtigheid, gul voorzien van prachtige trofeeën door Ivani. Na 7 maal prijsuitreiking met obligaat applaus voor de niet-occasionele piloten, kreeg BozZz een welverdiend gepersonaliseerd gedenkteken voor de vele uitputtende maar creatieve multimedia knutsel-uren van de laatste jaren. Als beste supporters werden Winand en Edgar gehuldigd met een fles van de beste karting-champagne (die beide deelnemende Curbies teams gewonnen hadden tijdens de Miss Sports Belgium race). Als pechvogel van het jaar mocht ook Benny een fles geestrijk vocht in ontvangst nemen.

    Wat staat er op het programma voor volgend jaar ? Alle datums en locaties voor de 4-wekelijkse Curbies Cup races zijn reeds beslist, en een concreet voorstel voor deze denderende races is reeds terug te vinden in de 'Kalender' sectie. We gaan binnen enkele maanden samen met al onze sympathisanten zeker terug naar Antarctica (waarmee we uiteraard de ijskarting te Wilrijk bedoelen). Ook absoluut niet te vergeten : op 4 september 2009 zullen de Curbies officieel 5 jaar bestaan, dus daar zullen we zeker en vast een feestelijkheid aan vastknopen. Alle ideeën hieromtrent zijn uiteraard zeer welkom !

    Met spijt in het hart nemen we semi-afscheid van kampioen Enzo, die zich volgend jaar vooral zal toeleggen op de autosport, maar het ongetwijfeld niet zal kunnen laten om ons af en toe terug in de grindbak te laten bijten op de populairste karting circuits. Maar niet getreurd, er doet een gerucht de ronde dat Sp1Racer mogelijk een frisse wind zal brengen in ons kampioenschap. Laat ons ook allemaal hopen dat Benny binnen enkele maanden uit zijn medisch harnas mag, om geleidelijk aan terug te kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen in 2009.

    Tot volgend jaar ... !

  • 16/11/2008 : Enzo wint voorlaatste Curbies Cup race

    Gisteren te Kortrijk ging de strijd voornamelijk tussen Coyote en Enzo. Laatstgenoemde won op bizarre wijze tijdens de 3de heat. De organisatie liet tijdens deze heat spijtig genoeg een grote groep beginners meerijden, zodat het (sowieso al niet overdreven breed) circuit zeer geregeld sterk verstopt geraakte, met de nodige (zware) frustraties tot gevolg. Een klein lichtpuntje was de heringebruikname van de brug, alhoewel ook daar de kaars snel uitdoofde na veelvuldig tandengeknars achter de zeer trage middenvakrijders. Voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar, dus ...

    Door verdere uitdeining van het totaalklassement lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat er tijdens de laatste race nog verschuivingen zouden plaatsvinden. Dus (onder voorbehoud) : 'We have a winner : Enzo ... !'. In principe zal Ivani als enige oudgediende eervol op de 2de plaats eindigen, na opmerkelijk regelmatige prestaties dit seizoen. HappyFool zou als nieuwkomer het podium vervolledigen op een eveneens verdienstelijke 3de plaats. De prachtige prijzen zullen overhandigd worden na de laatste Cup race te Meeuwen, met als grand finale enkele leuke lokale attracties, gevolgd door een lekker buffet.

    Nog even een publiek geheim : Enzo zal zich vanaf volgend seizoen waarschijnlijk meer toespitsen op de autosport, maar wie weet kan hij tijdens de laatste Cup race toch nog Curbies geschiedenis schrijven door als eerste Curbie 5 opeenvolgende Cup races te winnen. Hij zal in elk geval hard voor elke milliseconde moeten vechten ...

  • 19/10/2008 : Enzo pakt dertiende Curbies Cup race

    Gisteren goed doorgetrapt te Francorchamps ! Dit jaar hadden we een kurkdroge baan, wat uiteraard de snelheid sterk ten goede kwam, getuige enkele net-te-laat-remmen spins. Rechte hoeken nemen op topsnelheid blijft toch nog altijd een unieke sensatie. We mogen gerust stellen dat Francorchamps bovenaan het lijstje van Belgische (outdoor) huurkartcircuits prijkt.

    Enzo scoorde een derde maal op rij de volle pot, Ivani keek terug kiplekker van achter zijn duister vizier naar zijn voorste bandjes, en HappyFool was in zwembroek nergens te bespeuren. Daardoor is het totaalklassement in deze volgorde een beetje opengetrokken. Er zal dus nog met het mes tussen de tanden gereden moeten worden om hier nog enige verandering in te kunnen brengen, maar zeg nooit nooit ...

  • 06/10/2008 : Lekker gereden op Miss Sports Belgium ...

    Nadat de Disco Race dit jaar niet meer in aanmerking kwam als Curbies verjaardagsrace, viel ons oog op de niet te misse missen (race) te JPR. Deze race wordt sinds mensenheugenis steeds perfect georganiseerd door de immer charismatische '4ever Karting' chief Frederik. Zo ook weer gisteren, toen we met veel plezier de laatste druppels zweet uit ons lijf persten om toch maar enige aandacht te mogen verdienen van voornoemde schoonheden.

    Curbies 1 (vertegenwoordigd door HappyFool, Ivani, en special guest 'Sp1Racer' -- neen, niet SpeenRacer --) eindigde na een laat race incidentje (ja toch, Ivani ?) nog net bij de eerste helft van het deelnemersveld. Curbies 2 (met BozZz, Coyote, en voor de gelegenheid zeer licht geklede Jim) zag de zwart-wit geblokte vlag gelukkig nog voor 4 andere teams, waaronder de nagelvijlende vrouwtjes.

    HappyFool reed door zijn natuurlijk verhoogde hartslag een verbluffende 5de beste laptijd, daarbij 5 beter gefinishte teams achter zich latend. Coyote slaagde er wegens de aangename omgeving in om met een halfslapende rechtervoet toch nog als 2de snelste Curbie over de eindstreep te rijden. Geheim wapen Sp1Racer had gelukkig voor de gelegenheid zijn haar in de juiste plooi gelegd, zodat hij nog net iets sneller was dan klierkoortsende Ivani en andere oudgediende BozZz. Jim was als jongste snaak het meest onder de indruk van de snelle meisjes, waardoor hij af en toe zelfs even de pedalen verloor.

    Voor degenen die het niet kunnen laten om de concurrentie nog eens uitvoerig te bewonderen, heb ik hun gemeenschappelijke website toegevoegd aan de 'Links' sectie ...

  • 21/09/2008 : Enzo pakt twaalfde Curbies Cup race

    Gisteren te Machelen stond Enzo weer eens zeer scherp. Kaarsrecht in zijn kart sneed hij met chirurgische precisie elke bocht aan, om 3 heats later met het maximum van de punten te eindigen. Ivani was zwaar geveld door klierkoorts, maar presteerde het toch om de volle 3 heats mee te rijden. Daarna doofde zijn kaars evenwel volledig uit. Speciale vermeldingen voor Coyote, die sedert de eerste Cup race dit jaar nog eens tot op de 2de plaats klauterde, en ons aller Jim, die in elke heat maar liefst 2 anciens te grazen nam. Laat ons vooral niet uitweiden over HappyFool's zeer merkwaardige verdedigende lijnen (wat hem deze keer enkele kostbare puntjes kostte). Ook BozZz had gisteren last van nogal wat onregelmatigheden.

    Met nog 3 races te gaan, blijkt Enzo in het algemeen klassement een betekenisvolle voorsprong van 6 punten genomen te hebben op een koortsende Ivani, met in het kielzog op een puntje minder een zwalpende HappyFool. Wordt vervolgd in Francorchamps ...

  • 25/08/2008 : Enzo wint elfde Curbies Cup race

    Verleden week eindelijk eens geen regen voorspeld op zaterdag, dus eergisteren trokken de Curbies vol goede moed naar Groot-Bijgaarden. Daar aangekomen werd echter meegedeeld dat de kartjes niet vuil mochten worden, wat ongetwijfeld wel het geval zou geweest zijn op een opdrogend buitencircuit. Desalniettemin maakte Enzo niet veel woorden vuil aan de ongelijke karts, maar won hij (dankzij een supertijd tijdens de 2de heat) vlotjes de gehele race.

    Hierdoor komt Enzo in het totaalklassement terug aan kop, op 3 puntjes gevolgd door HappyFool en Ivani op een gedeelde 2de plaats.

    De resterende 4 races van het seizoen zijn inmiddels bevestigd, dus laat de aanloop naar het afsluitend feest te Meeuwen alvast beginnen ...

  • 03/08/2008 : HappyFool wint tiende Curbies Cup race

    Gisteren waren er 6 krachtige Curbies orkanen te bespeuren in Hurricane Karting, zo krachtig zelfs dat na de eerste sessie de electriciteit en afzuiging het begaf. Er werd zeer hard gevochten op een snikheet parcours. HappyFool was net iets sneller dan Ivani, terwijl Enzo zich even van versnelling vergiste, zodat Coyote nog net op een gedeelde derde plaats eindigde. BozZz zat rustig in zijn gebruikelijke kart sauna, en Jim verraste door even een ancien te evenaren.

    In het totaalklassement staan Ivani en Enzo nu op een gedeelde eerste plaats, op 1 puntje gevolgd door HappyFool. Gezien de kloof met beide achterkomers Coyote en BozZz, en aangezien de andere 4 piloten meer races moesten missen dan er schrapresultaten voorhanden zijn, belooft de titelstrijd om de podiumplaatsen dit jaar weerom bijzonder explosief voort te woeden.

  • 13/07/2008 : Geheimzinnige Speedy geflitst in babykart

    Vandaag hadden de marshalls te First Kart 'Inn alle moeite van de wereld om de gehelmde Speedy te onderscheppen. Deze jonge snaak was reeds aan het dansen in zijn babykart alvorens deze vertrok, om daarna misleidend plaats te nemen op de schoot van de instructeur ter vervollediging van de eerste sessie. Tijdens de tweede sessie was het hek volledig van de dam, en kwam Speedy's ware aard bovendrijven. Na eerst enkele ronden voortgeduwd te worden om de stuurinrichting te testen, kon Speedy zich loswerken om de grote kart voor zich enkele malen flink te rammen. Tenslotte maakte Speedy zich bliksemsnel uit de voeten, zodat hij door de marshalls noodgedwongen geflitst werd en na een lange achtervolging afgevoerd. Totaal verbouwereerd zocht hij dan maar zijn heil bij mama en papa Coyote, om daarna terug bij zijn positieven te komen tijdens een smakelijke pizza.

    Ook Mattie liet weer eens van zich horen na een 2 jaar lange karting stop. Mattie deed het zo goed dat hij er zich klaar voor voelde om broertje Speedy professioneel les te geven. Helaas was de lijst van instructeurs reeds volzet, en restte er Mattie niets anders dan iedereen in grote stijl lachend voorbij te slalommen. Fris als een hoentje sprong hij na de tweede sessie uit zijn kart om nog snel een stukje van broers pizza mee te pikken.

    Volgende aflevering : Speedy vs Mattie ...

  • 13/07/2008 : Ivani wint negende Curbies Cup race

    Gisteren waren we allen getuige van een Enzo-Ivani onderonsje op het opdrogende 1 km buitencircuit te Inkart. Deze krachtmeting werd nipt gewonnen door Ivani, die gelijk ook de snelste tijd neerzette. De andere Curbies kwamen er simpelweg niet aan te pas.

    In de totaalstand blijft Enzo aan kop, nog steeds op de voet gevolgd door Ivani en HappyFool.

  • 28/06/2008 : Enzo, HappyFool, en Ivani winnen Schumacher Curbies Cup races

    Onze jaarlijkse karting hoogmis is weer eens voorbij ...

    Gisteren is de harde Curbies kern naar Kerpen geweest om Schumi te gaan uitleggen wat karten op indoor en outdoor circuits eigenlijk betekent. Het was drukkend warm, maar toch werden de prestaties van verleden jaar volledig verpulverd. HappyFool zette een nieuw indoor record neer, waarna Enzo hetzelfde presteerde op het buitencircuit.

    Enzo, HappyFool, en Ivani belandden bij beide Curbies Cups races telkens op het podium (na de eerste race zelfs allen op een gedeelde eerste plaats). Doordat Enzo overtuigend de outdoor race op zijn naam schreef, voert de nieuwe Curbies drieling in bovenstaande volgorde het totaalklassement aan. BozZz en Coyote slaagden er niet in om de kloof met de koplopers te dichten, hoewel zij vorig jaar op de hoogste podiumplaatsen eindigden. De resterende 4 Curbies hebben tot nu toe minder races gereden, waardoor zij zelfs met inachtname van de schrapresultaten toch achteraan bengelen.

  • 01/06/2008 : Dominique/HappyFool pakt zesde Curbies Cup race

    Dominique heeft zijn racenaam veranderd in HappyFool, en de eerste helft al onmiddellijk eer aangedaan door gisteren te JPR de eerste 2 heats te winnen. Hierdoor komt hij ook aan de leiding in het totaalklassement. Enzo zat HappyFool zeer dicht op de hielen (en was zelfs een fractie sneller tijdens de laatste heat), maar het mocht dus net niet baten. De anciens eindigden allemaal in de middenmoot, en Jim sloot het rijtje af.

    Benny heeft spijtig genoeg wegens rugproblemen reeds 3 achtereenvolgende Curbies Cups moeten missen. Dat hij maar snel recupereert ... Veel beterschap !

  • 04/05/2008 : Enzo rijft eerste winst binnen tijdens vijfde Curbies Cup race

    Hoewel Enzo 8 weken lang niet meer gekart had, won hij gisteren toch alle 3 sessies te Genk. Wie zei daar : 'Ongelijkmatige karts' ... ?

    De eerste plaats in de totaalstand wordt druk bezet door Benny, Dominique, en Enzo. Aangezien vanaf nu de schrapresultaten volledig in rekening gebracht worden, is Ivani tijdelijk teruggevallen naar een (met BozZz gedeelde) 4de plaats. Na de volgende races zal het klassement zich automatisch stabiliseren, waardoor Ivani wellicht terug op zijn net afgestane troon zal mogen plaatsnemen.

  • 05/04/2008 : BozZz en Ivani delen vierde Curbies Cup race

    Het was van juni 2005 geleden dat we met slechts 4 piloten aan de start van een Curbies Cup race stonden, maar de afwezigen van vandaag hadden echter nogal ongelijk. De prestaties van de Poperingse dragsters tijdens de 2de en 3de heats waren weerom verbluffend, vooral met Ivani als chauffeur ...

    Coyote eindigde na liters reflex spray iets minder verkrampt dan vorige keer toch nog naast het podium, waardoor Dominique nog net de 3de plaats in de wacht kon slepen. Volgende keer beter !

  • 09/03/2008 : Dominique wint derde Curbies Cup race

    Nieuwkomer Dominique heeft gisteren te Bilzer Karting zijn eerste overwinning verzilverd. Ivani en Enzo eindigden respectievelijk op de 2de en de 3de plaats. Het circuit was redelijk glibberig en de karts waren niet altijd even fantastisch (effie remmie, BozZzie ?), dus de afwezigen Georgio en Patrick hadden deze keer slechts gedeeltelijk ongelijk.

    In het totaalklassement staat Benny nog steeds op de 1ste plaats (weliswaar gedeeld met Ivani), op 2 puntjes gevolgd door 3de koploper Enzo. Het peloton volgt na een (voorlopige) kloof van 11 punten.

    Op naar de volgende Curbies Cup te Poperinge, met de waanzinnig snelste indoor karts van België en omstreken ...

  • 10/02/2008 : Benny overtuigt opnieuw tijdens tweede Curbies Cup race

    De 3 Curbies Cup heats te Extreme (Herselt) gingen gisteren vlotjes naar Benny, die steeds (zelfs met een kleine kloof) de best lap neerzette. De 3 nieuwe Curbies presteerden al onmiddellijk zeer goed, door respectievelijk te eindigen op de 2de plaats (Georgio), gedeelde 3de plaats (Patrick), en 6de plaats (Dominique). De eer van de Curbies oprichters werd gered door Ivani die ook op de gedeelde 3de plaats eindigde, terwijl BozZz en Coyote genoegen moesten nemen met de onderste regionen. Enzo eindigde in de middenmoot, nog net voor Dominique.

    Als verrassing reikte Benny na de race maar liefst 4 trofeeën uit, alsof hij had voorzien dat er een gedeelde derde plaats op stapel stond. Een dikke merci, Benny !

    In het totaalklassement staat Benny voorlopig aan kop, gevolgd door Enzo en Ivani op een gedeelde 2de plaats. Wegens de automatische schrapresultaten (o.a. de eerste Curbies Cup race voor de nieuwe Curbies), zullen we slechts vanaf mei na elke race steeds de werkelijke weergave van het totaalklassement bekomen.

  • 10/02/2008 : Drie nieuwe Curbies erbij tijdens tweede Curbies Cup race

    Dankzij Benny kunnen we voortaan met 2 geroutineerde kartfanaten extra aan de start van onze vierwekelijkse Curbies Cup competitie verschijnen. Zoals we verleden jaar Benny toevallig tegen het lijf liepen te Inkart, hebben we enkele maanden geleden te JPR ook kennis gemaakt met de 3de extra piloot : Dominique.

    Bij deze dus : 'Welkom Dominique, Georgio, en Patrick'.

  • 13/01/2008 : Drie koplopers na eerste Curbies Cup race

    Het doel van de Curbies Cup puntentelling is om een zo spannend mogelijk seizoen te beleven. Hoe kleiner de onderlinge verschillen tussen de piloten, hoe beter. We hebben besloten om dit jaar telkens de 2 beste heats te laten meetellen. Daarenboven zullen de slechtste race uitslagen automatisch geschrapt worden.

    Dit heeft in Brussels South Karting alvast geleid tot een gedeelde eerste plaats (in drievoud) voor Benny, Coyote, en Enzo. Ivani volgt op een puntje, en BozZz en Jim sluiten de rangen.

  • 01/01/2008 : Curbies Cup 2008

    Het nieuwe Curbies seizoen belooft spannender te worden dan ooit tevoren ! De onderlinge verschillen tussen de piloten worden steeds kleiner, dus iedereen heeft dit jaar een goede kans op de felbegeerde titel (die de vorige 3 jaren nipt naar BozZz ging).

    Voor dit seizoen hebben we exclusief alle beste Belgische kartings geselecteerd. We kennen ze ondertussen allemaal, op het spiksplinternieuwe Brussels South Karting te Frasnes-Lez-Gosselies na, waar alvast op 12 januari de eerste Curbies Cup wedstrijd zal plaatsvinden (zie ook 'Kalender' sectie). Gelieve tijdig aanwezig te zijn ...

Archief :

Top